Поліолефінова плівка
Поліолефінова плівка - безсумнівні переваги застосування
Виробнича фірма "Полімер" може запропонувати широкий вибір сучасних багатошарових поліолефінових термозбіжних плівок. Головні характеристики плівок полягають в екологічності, оптимальної герметичності, зовнішньої привабливості, швидкої усадки, можливості працювати на високих швидкостях упаковки.
Поліолефін (ПОФ) має воістину унікальні технічні характеристики, високий процент збiгання, виняткову прозорість, може використовуватися в якості універсальної плівки для упаковки.
Особливості поліолефінової плівки
- Плівка ПОФ повністю екологічно безпечна. Виключений ризик виділення шкідливих газів;
- Висока міцність на розрив. Характеризується відмінною герметичністю упаковки і високою міцністю зварного шва;
- Термозбіжність більше 60%, дуже пластична плівка, завдяки чому стає відмінним вибором для продукції зі специфічними формами. Не виділяються при нагріванні специфічні запахи, вдається запобігати попаданню всередину упаковки газу і повітря;
- Міцність і рівномірна товщина. Висока інтенсивність розтягування і еластичність, прозорість, відмінна міцність на розрив, чудовий блиск упаковки;
- Стійкість до високих і низьких температур;
- Властивості плівки зберігаються при температурі від -35°С до +35°С, не відбувається самостійне термозбігання;
- Повністю нешкідливий матеріал при використанні з продовольчими продуктами;
- Чудові оптичні характеристики (прозорість, глянець);
- Не виділяються шкідливі гази, не відбувається осадження вуглецю.
Області застосування поліолефінової плівки
Поліолефінова термозбіжна плівка відмінно підійде для напівавтоматичних, ручних і високошвидкісних пакувальних машин. Стає прекрасним вибором при упаковці виробів різної форми, нехарчової і харчової продукції, в числі яких:
- Харчові продукти:
- м'ясо, риба, птиця
- сири
- напівфабрикати
- фрукти, овочі
- кондитерські та хлібобулочні вироби.
- Нехарчові продукти:
- косметика
- господарські товари
- книги та журнали
- компакт-диски
- канцелярські вироби
- пластмасові вироби
- іграшки
- фотографічні альбоми
- картонна упаковка
Плівка поліолефін дозволяє використовувати також обладнання, яке призначене для застосування інших варіантів термозбіжних плівок.
ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Властивості | Одиниця | Середньостатистичні значення |
Метод тестувания |
|||
Товщина | мікрон | 12±2 | 15±2 | 19±2 | 25±2 | |
Вихід продукту | м2/кг | 91,0 | 72,8 | 57,4 | 43,7 | |
Довжина плівки типу напіврукав | м | 1660±20 | 1332±20 | 1067±20 | 1660±20 | 800±20 |
Ширина плівки типу напіврукав | мм | 150-900±10 | ||||
Внутрішній діаметр втулки | мм | 76,2 | ||||
Механічні властивості при розтягуванні |
Поздовжній і поперечний напрямок |
|||||
Межа міцності на розрив | Н/мм2 | 125 120 | 120 100 | 120 100 | 110 100 | D-883 |
Розтягування | % | 105 100 | 105 100 | 110 105 | 110 120 | D-884 |
Міцність запаювання | Н/мм2 | 40 | 40 | 39 | 39 | Внутрішній метод |
Міцність на розрив | грам | 6,5 | 10 | 14,5 | 17 | D-1922 |
Коефіцієнт тертя | 0,23 | 0,21 | 0,21 | 0,21 | D-1894 | |
Усадка | Поздовжній і поперечний напрямок | |||||
Усадка при 120ºС | % | 52 54 | 52 53 | 52 53 | 51 52 | D-2732 |
Усадка при 130ºС | % | 64 67 | 63 66 | 62 65 | 61 64 | D-2732 |
Матовість | % | 1,4 | 1,7 | 2,1 | 2,3 | D-1003 |
Глянець | фотоємк. | 125 | 125 | 125 | 120 | D-2457 |
Призначення | Термозбіжна упаковка виробів | |||||
Кількість шарів | 5 | |||||
Матеріал шарів та% маси | 1-й шар ПП 12,5%/2-й шар ЛПЕНЩ 20%/3-й шар ЛПЕНЩ 35%/4-й шар ЛПЕНЩ 20%/5-й шар ПП 12,5% |
|||||
Питома щільність ЛПЕНЩ | 0,92 |
Поліолефінова термозбіжна плівка являє собою 5-слойную плівку типу напіврукав без нанесеної печатки, яка є непористої, і яка не армована, не ламінована іншими матеріалами за винятком ПП і ПЕ, не об'єднана подібним способом з іншими матеріалами за винятком ПП і ПЕ, і не має підкладки.
Поліолефінова термозбіжна плівка типу напіврукав проводиться методом ко-екструзії 2 ПП шарів і 3 ЛПЕНЩ (лінійний поліетилен низької щільності) шарів між ними.